2012. április 11., szerda

Napi gondolkodnivaló

Sajnos el kell, hogy keserítselek benneteket, most nem Aranyköpés tanár úr lesz a bejegyzésem főszereplője. Az emberi faj, különös tekintettel a magyar politikusok idiotizmusával kell, hogy foglalkozzam egy kicsit. Engem a most következő téma mélységesen felháborít, pedig én aztán ritkán háborodok fel az emberi hülyeségen, a politikusokon meg már meg sem lepődök, de ez nálam már kiverte a biztosítékot.

Azt most le kell szögeznem, hogy nem kívánok sem védeni, sem elítélni senkit, csak a véleményemet akarom elmondani.

Olvastam egy cikket az imént, ez váltotta ki belőlem a dolgot. A hvg.hu-t böngésztem, amikor ezt a cikket megláttam. Azt hittem, ez csak valami kegyetlenül rossz áprilisi tréfa, aztán megláttam, hogy a cikket ma tették közzé, majd az is világossá vált számomra, hogy ilyesmiből nem szokás viccet csinálni, de valóságnak elég lehetetlen volt. Elolvastam hát a cikket, amiben a következőről volt szó:

A Jobbik nevű magyar párt, aki, mint azt mindannyian tudjuk, egymás megbecsülését, elfogadását (nemi, faji vagy vallási hovatartozás nélkül) hirdeti és ami amellett emel szót, hogy amúgyis nagy a széthúzás, nem csak Magyarországon, de az egész világon, ugyan, fogjunk már össze egy közös, szebb jövő érdekében, kitalált valami újabb, nagyon emberi dolgot.

Egy olyan törvényjavaslatot és alaptörvény módosítást nyújtottak be, ami több, mint valósznű, hogy süllyesztőbe kerül, de akkor is elég nagy BUZISÁG ilyennel előállni.

A javaslat lényege, hogy a homoszexualitás, mint olyan, szerintük fajtalankodás és szexuális magatartászavar és büntetendő dolog. Mégpedig börtönnel vagy pénzbírsággal, attól függően, milyen "Bűnt" követ el.

"A „salátatörvényében” többek között a Büntető törvénykönyvet is megváltoztatná, mégpedig úgy, hogy börtönbüntetéssel sújtaná a melegeket. A tervezet szerint a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki „más azonos nemű személlyel folytatott szexuális kapcsolatot (fajtalanság), illetve egyéb más szexuális magatartászavart nagy nyilvánosság előtt népszerűsít, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.
Egytől öt évig büntetné azt, aki „a fajtalanságot vagy más szexuális magatartászavart írásban, kép- vagy hangrögzítés, illetőleg más berendezés útján reklámozza vagy ilyen cselekményben közreműködik".
Elzárással vagy 150 ezer forintos bírsággal sújtaná azokat a meleg párokat, akiket ugyan nem vezet a népszerűsítés szándéka, de például kézen fogva mentek az utcán, vagy nyilvánosság előtt csókolóztak.
Hasonló szellemben írná át az alaptörvényt is. Így az új alkotmányban kimondatná, hogy bár Magyarországon mindenkinek joga van a békés tüntetésekhez, de a homoszexuálisoknak nem."


Kérdem én: Mi a lópikula bajuk van az embereknek a buzikkal? Az miért nem böki senkinek sem a csőrét, amikor 13 éves taknyosok nyalják egymást a parkban, olyan hévvel, hogy a belem kifordul, amikor meglátom őket?
Arról nem is beszélve, hogy ez a "szexuális magatartászavar" nem betegség, nem nevelés kérdése és végképp nem a "fajtalankodó" hibája. Így születtek, nem tehetnek róla. Így kell leélniük az életüket és ha törvénnyel szabályozzák majd, hogy mikor rakhatják egymást seggbe, hol és milyen mélyen történhet a behatolás, ők akkor is melegek maradnak majd és csak azért, mert egy maroknyi homofób, agyilag visszamaradott politikus elítélendőnek tartja ezt a "magatartásformát", nem változnak át heteroszexuálissá.

Az ilyen homofób idiótáktól a belem kifordul. Miért nem az emberi értéket nézik? Kit érdekel, hogy otthon mit művel... Tegyük már félre az ilyen középkori eszméket és nézzük az embert. Azt, hogy milyen finom sütit süt. Milyen szép képeket fest, milyen ügyesen rajzol, vagy csak egyszerűen azt, hogy milyen jó a humora és milyen jó társaság.

Úgyhogy könyörgöm... Legyünk már kicsit nyitottabbak. Nem kell egyetérteni semmivel. Nem kell szeretni a másikat. Csak hagyjuk, hogy mindenki úgy élje az életét, ahogy akarja.







U.i.: Velem sem kell egyetérteni semmiben. Csak azért néha álljunk meg pár percre és gondolkozzunk el azon, hova tart ez a világ és miért tart oda, ahová.....

7 megjegyzés:

  1. Te már nem tudod, és ami azt illeti, én sem, de nálam idősebbek mesélték, hogy egykor a homoszexuális férfiakat börtönnel büntették Magyarországon, míg a nőket kényszergyógykezelték, tehát a Jobbik kezdeményezése egyáltalán nem újkeletű dolog, volt már ilyen kishazánkban, nem is olyan régen, csak aztán eltörölték, mint ahogy pl. a halálbüntetést is.

    Tulajdonképpen az orvostudomány (már ha egyáltalán annak a dolga ezt megállapítani) még nem volt képes eddig meghatározni, hogy mi játszik közre a szexuális beállítottság kialakulásában, ugyanakkor az is tény, hogy ez a jelenség nem csak az emberi fajra jellemző. Abban megegyezhetünk, hogy tolerancia ide, elfogadás oda, ez semmiképp nem nevezhető normális dolognak, mivel a természet és az evolúció nem véletlenül alakította ki a nemeket, a nemi ösztönöket, nem véletlenül kell a szaporodáshoz egy férfi és egy nő, ilyenformán tehát - talán erős kifejezés, de - a homoszexualitás természetellenes állapot - biológiai és evolúciós szempontból szerintem mindenképp. De mondom ezt úgy, hogy jelenleg a tudomány még a heteroszexuális beállítottságot sem "tárta fel" teljes egészében, viszont a szexuális irányultság mindenképp egy igen mélyen gyökeredző, valószínűleg genetikai dolog. Nem tudom, nem vagyok a téma szakértője.

    Az én olvasatomban a saját nemüket kedvelő férfiak között vannak a homoszexuálisok és vannak az ócska kis buzik. Utóbbiak rázzák a csoffadt valagukat az Andrássy úton, direkt provokálják és sokkolják az embereket, undorító zenét bömböltetnek, és azt akarják, hogy ez én fogadjam el, és ha nem, akkor homofób rohadék vagyok. Nos, én ezt nem azért nem fogadom el, mert a saját nemét szereti, hanem mert rá akar engem személy szerint kényszeríteni arra, hogy legyek toleráns, de ezért nem akar valóban tenni, ehelyett inkább elzárja a forgalmat és visszatetszést keltő módon viselkedik. (Na meg amikor olyanokat írnak a transzparenseikre, hogy Jézusnak is két apja volt, meg keresztény jelképeket használnak megbotránkoztató módon, akkor vajon ők milyen jogon akarnak toleranciát, ha ők maguk sem adják azt meg - ebben az esetben a keresztényeknek?)

    Én azt mondom, hogy a szexualitás az csak és kizárólag két emberre vonatkozik, a hálószobába (mosógép, garázs, kocsi, stb), de semmiképp nem az utcára és még kevésbé úgy, hogy másokra rákényszerítik a türelmet és az elfogadást. Nem az tesz valakit emberré, hogy kivel létesít kapcsolatot, mijét hova dugja, mi esik neki jól, stb. Ez csak rá és a partnerére tartozik, de nem kell kivinni az utcára, mert NEM ODA VALÓ!

    Az átlagemberek nem ismernek homoszexuálisakat (én sem), így csak annyit tudnak a témáról, amennyit olvasnak vagy látnak róla - ezek pedig igencsak felszínes és messze nem elegendő információk. Ezek után nem csoda, ha a megszokott reakció az, hogy mindenki elutasító (ilyenkor kezdenek buzizni).
    Na meg vannak a divat-homoszexuálisok, akik azt hiszik, hogy trend, ha a saját neméhez vonzódik (az RTL pl tele van ilyenekkel).

    VálaszTörlés
  2. Véleményem szerint a másik oldalnak is el kéne gondolkodnia egy kicsit, és nem egyoldalúan rákényszeríteni önmagukat a társadalomra, pláne nem egy olyan korlátoltra és ultra-konzervatívra, mint a magyar. Nekünk még hosszú utat kell megtennünk, mire a toleranciánk már képes lesz elfogadni a másság ilyen jellegét.

    Ami meg a Jobbikot illeti, nem kell rájuk figyelni, nem jelentenek valódi alternatívát a magyar politikai palettán. Nyilvánvaló volt, hogy a szélsőjobb megerősödik a MaSZoPék ámokfutása után, na meg a válság hatására. Az emberek egyre nehezebb helyzetben vannak, egyre több a munkanélküli, nincs jövőkép, de van helyette létbizonytalanság és kilátástalanság, ezért mindenki tele van feszültséggel, amit le kell vezetni. Volt már sok ilyen a történelem során, és ilyenkor mindig a zsidókat vették elő, vagy akármilyen más kisebbséget. Most épp a homoszexuálisok az egyik aktuális ilyen bűnbak. Tehetni ugyan nem tehetnek semmiről, de remekül lehet rugózni rajtuk, és ez célt ad a legprimitívebb, gondolkodni képtelen, generációkra visszamenőleg alkoholista népcsoportok számára, akiknek a Jobbik a remény lehetőségét csillantja fel. De ez csak illúzió persze.
    A szélsőjobbos szerveződések világszerte megerősödtek, ami egyáltalán nem csoda. Legutóbb az 1930-as években volt erre példa, aztán elég volt csak egy ember, aki felemelkedett, és felemelte az országát is, hogy aztán porig rombolja, a többit meg már tudjuk.

    Én személy szerint azt mondom, hogy élni és élni hagyni. Mindenki azt tesz, azzal és úgy, amit, akivel és ahogy akar - csak ne legyen kötelező, és ne akarják akaratom és meggyőződésem ellenére elfogadtatni velem, mivel jogomban áll nem elfogadni azt, amivel nem értek egyet. De nem elfogadni valamit és/vagy szankciókat hozni ellene nagyon nem ugyanaz a dolog.

    Szerencsére (reméljük) a Jobbiknak sosem lesz akkora bázisa, hogy bármikor keresztülvigyenek egy ilyen törvénytervezetet, sosem fognak kormányra kerülni, mert gyaníthatóan egy legrosszabb MSZP, Fidesz, vagy bármi is megfelelőbb, mint egy legjobb Jobbik.

    VálaszTörlés
  3. A leírottakhoz nem tudok mit hozzáfűzni, max ismételni azt, amit te leírtál, mert ha nem is teljesen, de lényegében egyetértek vele.Inkább csak kiegészíteném pár személyes dologgal:

    Msn-en már amúgyis megtárgyaltuk, hogy a melegfelvonuláson, rózsaszín tangában, a seggüket riszáló pávatollba burkolt egyéneket legszívesebben szemközt köpném, mert akárcsak a cigányok esetében, pár "rossz példa" alapján ítélik el a többit. (Más kérdés, hogy a cigányoknál az arány máshogy van)

    Én ismerek homoszexuális embereket. Vannak, akiket személyesen, vannak akikkel csak cseteltem fészen, itt-ott és vannak olyanok is, akiket csak közvetetten ismerek, de az biztos, hogy ők sem értenek egyet a melegfelvonulással. Az a toleránsabbakból is ellenszenvet vált ki.

    Azok, akiket én ismerek, ha látná őket valaki az utcán, meg nem mondaná, hogy buzik, és ennek egyedül az az egy oka van, hogy a nemi életét a négy fal között hagyja. De ez valahol kényszer is.
    Az utcán nem foghatja meg a párja kezét, mert rögtön megkövezik....

    Én azt mondom, ne nyalják falják egymást az utcán, de ugyan ezt a heteróktól is elvárom. Szexuális orientációtól függetlenül, gusztustalannak tartom (pláne, amikor 12-13 éves, hatalmas élettapasztalattal rendelkező kis fosok csinálják).

    Most kicsit olyan vagyok, mint Tudjuk ki. :D

    Azt szoktam hangoztatni, hogy mindent lehet, csak ésszel. A toleranciára és a liberalizmusra is ez vonatkozik. Nem kell átesni a ló túloldalára, de nem is kell megtagadni.

    Csak, hát az arany középút megtalálása nem mindig egyszerű....

    VálaszTörlés
  4. Szerintem fokozatosan kell haladni az elfogadással. A társadalom folyamatosan változik, és benne a tolerancia is, hogy mások különbözőségét miként fogadja el valaki. Régen még a zongora lábát is letakarták, mert illetlen volt, ha kilátszódott. És persze a nőket is tetőtől tlpig bebugyolálták, illetlenség volt, ha ez látszik, illetlenség volt, ha arról beszéltek. De ez fokozatosan megszűnt, átalakult, ma már kb. pitsáig kigombolkozhat akárki, nemtől függetlenül. Szerintem ez nem jó, mert ugyan nem vagyok egy prűd állat, de bizonyos dolgokat nem kéne túlzásba vinni, hanem meg kell maradni bizonyos ésszerű határok között.
    A nemiség egy privát dolog, nem tartozik a széles nyilvánosságra, megvan a maga helye, ideje és módja ennek, de ez semmiképp sem egy felvonulás, és mások akadályozása.
    nem vagyok az ellen, ha egy szerelmespár az utcán is kinyilvánítja a vonzódását egymás felé, de igazad van, miszerint ez nem azt jelenti, hogy gyomorig kinyalják egymást, vagy a 13 éves kis faszfej könyékig matat a csaja bugyijában - mindezt egy parkban pl. Sajnos ez a generáció már egész más módon áll ehhez a témához, számukra a médiában látottak a mérvadóak, aki pedig mérsékeltebb vagy konzervatívabb, az egy ódivatú barom. Ez nevelés és szocializáció kérdése szerintem, elemi társadalmi együttélési szabály, hogy nem zavarunk másokat.

    Idővel majd a homoszexuálisoknál is egyre jobban megszokja és elfogadja a társadalom a kapcsolatuk külső jeleinek látványát, pl. hogy kézenfogva mennek az utcán. Nem mellesleg más kultúrkörökben pont ez nem is olyan furcsa, sőt természetes. (Arab világban a férfiak mehetnek egymás kezét fogva, noha nem homoszexuálisok.)

    Öööö... milyen is vagy? Ki az a Tudjuk, ki? Privátban mondd el, hadd röhögjek én is. :D Bár azért sejtem, kire gondolsz. :D:D:D:D

    VálaszTörlés
  5. A Jobbik egy barom. A többit meg már elmondtátok helyettem.

    VálaszTörlés
  6. Ennél már csak rosszabb lesz fiam. amúgy buzi kollegám azt mondta, hogy a buzik azé lesznek buzik, mert nem tudnak helyt állni a nőknél, és gyávaságból a sajátjaikhoz menekülnek... hogy ebből mi igaz, passzolom, de elgondolkodtató.

    VálaszTörlés
  7. Amikor olvastam ezt a jobbikos ötletet, először az fogalmazódott meg bennem, mint ami a beszúrt képen van. Hogy mi a faszt keres itt, ebben az országban az ember. Félelmetes, hogy egyáltalán leírnak ilyeneket, amikor mindenki arról beszél, hogy elfogadónak kell lenni. Aztán röhögtem rajta egyet. Bár a kimenetel csak megerősödött bennem mégjobban.

    Ha végiggörgetjük a dolgot, akkor a felvetés jogos, ugyanis a "közszeméremsértés (mesterséges hímvesszővel :D)" nem egy elfogadható dolog, de szerintem teljesen mindegy, hogy egy heteró pár, vagy egy meleg pár farkalja egymást valamelyik Móricz Zsigmond körtéri kapualjban. Ezt büntetném én is, mindenféle nemi identitás(zavar...)tól függetlenül. Viszont az, hogy felvállalhatja majd az ember itthon azt, hogy neki is van egy párja, az egy lassú folyamat lesz. Más országokban elfogadott, igaz, ott a közfelfogás is más. Mind a "befogadók", mind pedig a melegek részéről.

    Van, aki nem tudja elviselni a gondolatot, hogy valakit csak a 4 fal közt szerethet, kint meg vissza kell fejleszteni a kapcsolatot, hogy nehogymár szúrja valakinek a szemét. Miközben sorra látod azt, hogy a "normálisnak" mondott heteró kapcsolat (nem a szexuális részre értem) egy nagy máz nagyon sok embernél, különösebb mély érzés nincs, csak a külsőségek alapján kimondott "járunk" intézménye él. De ha megkérdeznéd őket, kevesen tudnák elmondani, hogy a másiknak milyen szokásai is vannak. Mert nem tudja, nem az a lényeg. Jól nézzen ki, jó mellei legyenek, legyen izmos, szép pinája, vagy jó farka legyen. Ez a lényeg sokaknál, akiket manapság lehet látni az utcán és akik annyira megvetik a homoszexualitást. Vannak "normális" párkapcsolatban élők, akik ismerik a másikat, de mégis elzárkóznak, elutasítják a másik oldalt. A begyepesedett gondolkodásúakra szarok, akik meg amiatt rühellik a melegeket, amiket egy-egy felvonulásról készült riport során látnak, azokat sajnálni tudom, hogy általánosítanak.

    A hálószobatitokra kitérve: senkit nem érdekel, hogy egy pár - mindegy, hogy hova tartozik - a 69-et részesíti előnyben, vagy fellapozták-e a kámaszutrát és abból "játszadoznak". Aki ezt az utcára viszi, annak baj van az evolúció által kifejlődött ösztöneivel.

    Evolúciós kérdés: evolúcióról beszélgetünk, ugye? Ne keverjük a szezont a fazonnal, az evolúciót a hittel. Ugyanis a hit az egy előre leírt, szabályok szerint végbement teremtést ír le, amitől eltérés nem lehetséges. Az evolúció mit is jelent? Fejlődést. Átalakulást. Innen kiindulva természetes, ha kialakulnak olyan "oldalágak", amik nem éppen az utódnemzést tekintik elsődleges célnak. Miért? Azokban a kolóniákban az állatok közt (nem az emberszabásúaknál csak, fejletlenebb állatoknál is van ilyen), ahol nagy a szaporulat, előfordulnak a szaporulat nagyságától függően kisebb, vagy nagyobb számban homoszexuális egyedek. Természetes, mert a szaporodási és a táplálkozási ösztön a legerősebb. És mivel az ember az állattól származik, így az is ösztönlény. Tehát ha nem jut egy hímnek nőstény, akkor keres egy másik, befogadó hímet, mert túlteng benne a szaporodási vágy. Állatoknál ez időleges, de az evolúció folytán és az "öntudatra ébredés" hatására az embernél, mint társas lénynél komplikáltabb formát öltött. A holló egy életre választ párt magának. Csak akkor keres új párt, ha az egyikük elpusztul. Van nem egy olyan eset, amikor a holló hím hímet választott párjának attól a pillanattól kezdve, hogy ivarérett lett. És azzal élt le 14 évet, amíg a pár egyik tagja el nem pusztult. Utána pedig nem választott újat.

    Genetika: De, a homoszexualitás "betegség". Bizonyított, hogy a homoszekszuális férfiak DNSében van egy gén, ami másmilyen, mint a heteroszexuális egyénekben. Ergó nem kialakult, hanem egy már meglévő dolog bukkant felszínre. Van, hogy ezt lehet siettetni, de aki vonzódik a saját neméhez bármilyen szinten is, abban ez már benne volt. Sok köze nincs a dologhoz annak, hogy látott-e 2 férfit kézen fogva menni az utcán, avagy sem.

    VálaszTörlés