2010. december 16., csütörtök

Egy kis politika...

...bár ismertek már annyira, hogy tudjátok, ez a téma messze áll tőlem. Nem akarok politizálni, elkötelezni magam egy párt mellett, vagy felvonulni, stb... Csak találtam egy cikket. ITT elolvashatjátok, bár a lényeg már a főcímben is benne van:

A többség már elégedetlen a kormánnyal

Nekem speciel tök mindegy ki van a parlamentben, mert mindegyik csak a zsebét tömi, az ellenzék pedig csak szítja az embereket a kormány ellen, hogy a következő választásokon ne rájuk szavazzanak.

A dologból csak azt akarom kihozni, hogy ez Magyarország. Az emberek mindig elégedetlenkednek. 2/3-os többség szavazott bizalmat a mostani kormánynak és alig több mint fél év után az emberek máris elégedetlenkednek.

Nem tudom, hogy ezek az emberek mit várnak. Nem véletlenül 4 év az a 4 év, ilyen rövid idő alatt nem lehet csodát tenni, a törvényeket ki kell dolgozni, áttárgyalni, megszavaztatni, elfogadtatni, mit tudom én mit csinálni velük... A gazdaság sem lesz varázs ütésre erősebb, nem lesz csettintésre több fizetésünk, és a gáz-villany-víz ára sem lesz a miniszter elnök két szép szeméért olcsóbb. (Volt nekünk szépszemű miniszterelnökünk?)

Az, hogy irreális, életképtelen rendeleteket hoz a KDNP az egy dolog. A "vasárnap törvény" -ahogy Opcsival kitárgyaltuk- akkor halott ügy volt, amikor az illetékes fejében megfogalmazódott.

Sok olyan terve is van egy egy kormánynak ami hosszútávú, és nem biztos hogy elég rá a 4 év, nem pláne úgy, hogy elvileg más dolguk is lenne a tisztelt politikusoknak. De az emberek elégedetlenek és a 4 év után úgy leszavazzák a kormányt, mint a huzat. Akkor jön a következő, új, hosszú távú tervekkel, és lépésekkel, de az emberek megint elégedetlenek lesznek és megint leszavazzák őket 4 év múlva.

Épp ezért topog az ország egy helyben. Kormány kormányt követ és az új, mindig visszatér ahhoz, amit az előző kormánysága alatt elkezdett, minden mást figyelmen kívül hagy, eltöröltet, meg anyám kínja, mert az ellenzék csinálta, tehát eredendően nem lehet jó. És ez megy ciklusról ciklusra.

Vicsorognak egymásra a parlamentben. Olyanok, mint egy sereg 5 éves. Ha ők nem tudnak felnőni, hogyan várhatják el, vagy bárki, hogy Magyarország is felnőjön végre.

Habár én utálom az összes pártot az összes politikusával együtt, épp ezért nem is nagyon járok szavazgatni. De ha a nagy többség áprilisban úgy döntött, hogy azt a kretén MSZP-t elküldi a búsba és a kretén Fideszt ülteti a helyére, ergó bizalmat szavazott nekik (és valahol ezzel van itt a gond, sose bízz politikusokban) akkor legyenek már türelemmel egy kicsit. A hülye rendeletek miatt meg ne szívja senki a fogát, mert aki elhiszi róluk, hogy működhet, az jó maga is egy balfasz.

Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb kormánya sosem lesz az országnak, amíg a politikusok és maguk a választópolgárok is olyan hülyék mint a valagam.

Úgyhogy szerintem a tisztelt elégedetlenkedők (szinte 100, hogy az előző kormánnyal is ők elégedetlenkedtek) készüljenek föl lelkiekben 4 év elégedetlenségre, sőt egész hátralévő életükben azok lesznek, mert saját magukkal sem tudnak kibékülni.

7 megjegyzés:

  1. Szerintem a valagad okosabb, mint a politikusok, akiknek csak a pozíció és a pénz számít, mindenki és minden más pedig le van szarva.

    VálaszTörlés
  2. Most mondjam azt, hogy olyan jó kívülállóként olvasni a soraidat? Vagy legalábbis félig-meddig kívülállóként, hiszen ha engem személy szerint nem is érintenek a sorozatos baromságok, azért a szeretteimet, akik ott laknak, igen.

    Szívesen mondanám, hogy úgy kell nektek, magyarok, ti akartátok a diktatúrát, de nem mondhatom, mert tudom, hogy sokan nem ezt akarták. Talán még azok között is akad ilyen, akik a Fideszre voksoltak.

    Egyszerűen nincs választék. A Fidesz nem lett volna 2/3-os befutó, ha van mellette egy-két-néhány olyan párt, aki még szintén esélyes lett volna. Egyszerűen, hiába van látszólag sok párt, valójában csak kettő van - ha meg a kulisszák mögé nézünk, akkor azt láthatjuk, hogy igazából csak egy, mert szépen, békében megosztoznak ott a háttérben a javakon, csak a színpadon acsarkodnak egymásra, hogy megvezessék, akiket meg lehet.

    Az egész egy oltári nagy hazugság, színház, az egész tetves bagázst el kellene zavarni árkot ásni, legalább akkor valami hasznot is hajtanának.

    Szóval, miután megint maratoni kommentet írtam, összefoglalom két szóban: egyetértek veled!

    VálaszTörlés
  3. Azért ez nem ennyire egyszerű. Rengeteg dolog nem jut el az emberekig, viszont annál több a háttéralku, az ügyeskedések, stb. Ez már a demokráciának nevezett vakvágány hajnalán is így volt, nem mi találtuk fel...
    Amíg ilyen a társadalmi berendezkedés, addig semmi nem fog változni. Sajnos, nem találtunk még fel jobbat, és persze nem biztos, hogy más jobban működne. Ahol egynél több az ember, ott már megjelenik az érdekkülönbség, ennélfogva a demokrácia sohasem fog működni, éppen az emberi tényező miatt.

    VálaszTörlés
  4. Én ehhez csak ennyit tudok hozzáfűzni: Gujdó megint összefosta reggelre a lakást. Elegemvanbelőle.

    Azt hiszem, ez tükrözi mennyire érdekel a politika :D (egyébként télleg befosott)

    VálaszTörlés
  5. Gujdó is notorius elégedetlenkedő.... Kinyilvánította a véleményét a kormányról, de a kis kétkulacsos ott volt 2006ban a tévé székház "ostrománál" XD

    VálaszTörlés
  6. jah. kituggya? lehet ő fosta le a falat ottis :D

    VálaszTörlés
  7. Érdekes, más országokban tud működni a demokrácia... A skandináv államokban, vagy akár itt, Angliában... Valami a magyaroknál/magyarokban van rettenetesen elcseszve, talán genetikailag XD Őszintén szólva, amilyen tapasztalataim nekem voltak/vannak a magyarokkal akár még ott, akár a kinti életem során, hát... meg tudom érteni a többi népet, hogy szimplán utálnak minket XD Persze, egyes emberek kivételnek mindig akadnak, hála Istennek mi sem vagyunk egyformák :-)
    És most lehet engem is utálni, hogy "magyarozok", nem érdekel :-P

    VálaszTörlés