2010. február 9., kedd

Resi 5


Akkor a Resident 4 után vesézzük ki az 5-öt :P

Nézd a képet... A Resi 5 logoján ott van Rudolf, a rénszarvas :P

Mint azt írottam vala, a resi 3 utáni játékoknak (kivéve a kiegészítők) alig alig van közük az eredeti játékmenethez. A Resident Evil 4 és 5 már inkább akció-kaland egy csipetnyi horrorral megszórva, mint sem az igazi túlélő-horror, amit volt szerencsénk megismerni.
Ettől függetlenül persze szeretem a 4-et és az 5-öt is. Az 5-re most különösen rá vagyok zizzenve egy ideje, mert az én drágaságos Albertem benne a főrossz olyan értelemben, hogy le is kell hadakozni.


Érdekes tendencia figyelhető meg a Resident evil főjátékaiban.
Resi 1 - Jill, CHRIIIS

Resi 2 - Leon, Claire

Resi 3 - Jill

Resi 4 - Leon

Resi 5 - Jill, CHRIIIS


Minden páros játékban Leon van, minden páratlanban Jill :D A Kód vera (Code Veronica X) kivétel -ezt is a fő játékokba sorolom- mert az amolyan találka pont a páros és páratlan Resi-k szereplői között.... Benne van természetesen Albert ^^.... Claire a főhősnéni, említést tesznek benne Leonról, és a játék másoidik felétől CHRIIIS-t kell irányítanunk.

A Resi 5-ben is CHRIIIS van, de arra már rá lehetett jönni, pláne amennyit szidalmaztam itt a blogon. Van egy balkezes -tényleg- segítőtársa (A segítőtársaktól még mindig herótom van), Sheva... Enyhén csoki a csaj és rém idegtépő...
Ha ketten játszák a játékot, akkor nincs vele baj, de egyedül.... Múltkor odasétált a láncfűrészes Majini-hez, az meg kapva az alkalmon, lenyakazta.


Ebben is plágás népek vannak, többnyire feketék, úgyhogy a játszani vágyók itt kiélhetik rasszista hajlamaikat, bár azért akadnak fehér bőrű lakosok is, szőke hajjal... Úgyhogy csak óvatosan...Vannak viszont Nyalók, csak kicsit nagyobbak, mint a Resi 2 ben, és valamivel szemetebbek is.
Albert folyton megszívja velük.....




A plágásokból itt különböző szörnyek is válhatnak, nem úgy mint a 4.- ben, hogy csak a főellenségek változnak mánsztörré... A szimpla helyi lakosokból is kirepülhet egy egy lepke, vagy gömblénnyé válhatnak.






Akárcsak a 4ben, itt is van gigantikus seggarcú, láncfűrészes marha, éééés, bónuszként kaptunk egy új játszótársat, egy nagy termetű, ámde jámbor hóhér formájában, aki egy hatalmas bárddal próbál megfosztani bennünket a végtagjainktól, fejünktől, vagy egyéb testrészünktől. (engem egy kicsit emlékeztet arra a kretén arcú piramisfejre, de hát egymás karakterének ellopkodása már jól bevett szokás a játékgyártó cégek között...)

A főellenségek azonban se nem plágás köcsögök, se nem T-vírusos barmok. Drága Albertem kikísérletezett egy Uroboros nevű dolgot, ami spagetti halmazállapotúvá változtatja a klienseket.
Kukac vagy spagettilényeknek hívom őket a kinézetük miatt.

Viszont a Főfőfő ellenfél az Albert, aki úgyszintén Uroboros-ként végzi, mert volt olyan marha, hogy belenyúlt a rakétába XD
Aztán sajnálatos módon megözvegyülök, mert Albert olyan heves, hogy belemászik a lávába, aztán CHRIIIIS-től kap szülinapjára két rakétát is....

Van ám neten petíció, miszerint a rajongók kikérik maguknak, és kérik vissza...
Nem resi a resi, ha nem görénykedik a háttérben egy Wesker....


Magáról a történetről.. Nehéz eset.. Fogalmam sincs miért ment CHRIIIS Afrikába, de jól belecsöppent az elefánt kakiba...
A játék lényege: Terroristák, terroristák, terroristák, Jill, Jill, Jill, Jill, Jill, Hol van Jill, Te is olyan segg vagy mint azok a terroristák, Faszomba, hol van Jill, és így tovább....

Igen, igen, mert, hogy CHRIIIS egészen addig, amíg egy PDA thing-en meg nem látott egy képet valakiről, aki kísértetiesen hasonlít Jillre, halottnak hitte, mivel, hogy a kisasszony kegyeskedett fejest ugrani a mélybe Alberttel együtt...

Jill természetesen előkerül, mint jó uram csatlósa. Meg is szőkült egy kicsit.... Egy Jill+Albert boss fight után férjuramnak dolga támad és lelécel, egyedül hagyva minket Jillel. Ezek után jön az, amit a legjobban szeretek (Persze az uram hadakozások után)..... Jillről le kell szedni a mellkasán található izét.... Fogdd a távcsöves puskát és lődd le :P Majd meglátod, mi lesz!!! Muhahahahahahaaaaa... ezt imádom a játékban!!!


Végre valahára találkozhatunk a széria során annyit emlegetett Spencer bácsival is! Csalódnom kellett, egy 90 és a halál közötti vénember, akinek akkora az egója, hogyha kenyér volna, Etiópia éhező népét évszázadokig ellátná élelemmel.
Albert természetesen nem engedheti, hogy valaki egoistább legyen nála, így aztán egy kicsit beletúr a belső szerveibe szent jobb kezével.... És egyszer csak megvilágosodott, azóta ő az Isten.
"Right to be a God! That right is now mine!" :D


Ebben is van Mercenaries, csak valamivel jobb, mint a Resi 4ben... itt lehet ketten játszani :P
Lényegében ezért jó a resident 5.... Érdemes ketten játszani, mert úgy viccesebb, izgalmasabb, érdekesebb és könnyebb is.
Drága Albertem rémisztő dumákat tud művelni a játék során, mint a fő játékmenetben, mind a mercenariesben. Hát még a PC-s verzióban, ha használjuk a CHRIIIS likvidátort.... Ott áll a csajtól 2 centire, és ráüvölt, hogy kéri a Shot gun-ját, vagy töltényt, növényt, mi egyebet....


Chris likvidátor = olyan fájlok, amiket a játék mappájába betéve lecseréli Chris-t Albertre... Mozdulatokkal, hangokkal együtt.


Chris likvidátoros képeket már tettem be a blogba korábban, úgyhogy ezzel most nem foglalkoznék... Meg amúgy is rengeteg van belőle, nem tudnám eldönteni, hogy melyiket töltsem föl XD


Kövi áldozat a kód vera lesz azt hiszem... bááááár... most - WARNING!!! SZENTSÉGTÖRÉS KÖVETKEZIK- játszom egy játékkal, amiben vannak aranyos lények. Mass Effect vagy wtf, annak is a 2-es számúja... Lehet, hogy előbb írok arról, de még előbb egy kicsit bele kéne mélyednem.

ÓÓÓ Aztán még ott a Dino Crisis is :P Lesz miről írni bőven :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése