2010. január 21., csütörtök

XXII

Most már így egy hónap távlatából büszkén jelenthetem, hogy többé vagy kevésbé, de sikerült kiismernem a környéket.

Persze, akárcsak "otthon" (Zuglóban), itt is megvannak a jól bevált, kitaposott kis ösvényeim, például kutyasétáltatásnál...

Amikor jobb idők vannak -értem ezalatt, hogy nincs -3 fok és térdig érő hó- kicsit tovább merészkedek, és szépen lassan feltérképezem a környéket, meglesvén (XD) a kutyafuttatásra alkalmas helyeket, kisboltok elhelyezkedését és legrövidebb elérési útvonalukat.

Hááát, mit ne mondjak... Hiába éltem le 21 évet Zuglóban, elég hamar elfelejtettem, még csak problémát sem okozott a költözés, már ami a lelkieket illeti.
Kérdezte is hajdani (XD) szomszédasszonyunk (Az utca pletykafelelőse), hogy nem lesz-e szar érzés, mert hát mégiscsak ott nőttem fel... Akkor azt mondtam, hogy nem, miért lenne?

Tényleg nem volt.

A XXII. kerület után Zugló már kifejezetten tré helynek tűnik, főleg ha azt vesszük alapul, hogy a mi utcánk milyen egy sivár hely volt. Egyedül a gesztenyefánk volt ami normálisnak mondható, azon kívül volt még pár facsemete, de lényegében egy szürke kis pont.
Pedig két utcával arrébb, ahol már a fák szépen megnőttek, sokkal barátságosabb a környezet...
Csak a Vágújhely ilyen semmitmondó...

Na, ezzel ellentétben, ez a Tenkes és környéke már relatíve kiöregedett, és ugyan... háááát, nem lakótelep, mert nem 10 meg 15 emeletes panelházak vannak itt, hanem 3, négy emeletes gázbeton+tégla sorház, de százszor különb mint a "zöldövezeti" Zugló.
Parkosított, szép nagy fákkal, pedig az ember azt gondolná, hogy "aha, persze..."

mégcsak a kert se hiányzik, mert itt egy marha nagy játszótér, ami igencsak elhagyatott (pár tinédzser korú zugdohányos szokott 8 fele lelopakodni egy egy cigi erejéig) így ott kiélhetem majom vágyaimat...

A szomszédok, már amennyire ezalatt a rövidke idő alatt megismertük őket, tök normálisak, értelmesek, nem olyan hóóttt parasztok, mint például otthon a Margitka nénike, aki köztudottan egy turkevelyi parasztasszony, ami meg is látszik a modorán és a viselkedésén.
Itt nincsenek "Zoliék" akik éjfélkor állnak neki beparkolni a kispolszkival, miközben azt üvöltözik, hogy "LEJLÁÁÁÁ!!!! BEFELEEEEE!!! LEJLÁÁÁÁ MITMONDTAAAM!!!!!!"

Ez csöndes hely.

Na jó, megvan ám ennek a helynek is a hátránya... Itt a Duna egy nagyobb köpésnyire, ami nyáron rendes kis szúnyoginváziót eredményez.

Jólvan, most nem állok neki fényezni... miez? Nagytétény?... majd hamár jobban kiismertem (amire április előtt aligha kerül sor, majd ha a nappali átlag hőmérséklet eléri a 15-20 fokot) nyilatkozom bővebben is XD XD XD XD XD


Fakker, hétfőn 11-kor jelenésem van egy cicológusnál... XD XD XD
Nem, nincs semmilyen lelki bajom, szimplán csak ki akarom akasztani az illetőt... Tanultam cicológiát, úyhogy úgy ahogy ismerem az aljas kis trükkjeiket...


Majd beszámolok az eredményességességemről (LOL)

2 megjegyzés:

  1. Majd integetek, ha arrafelé járok vonattal :D

    VálaszTörlés
  2. Oksa!! Elképzelhető, hogy fogsz arrafelé látni, mert néhanapján arra sétálunk a Lupával! :D :D :D

    VálaszTörlés