2009. március 21., szombat

Fletó

Hűű, ezt a napot is megértük! Gyurcsány Feri lemond!
Rühellem a politikát, a politikusokat is és minden mást ami politikával foglalkozik, de ezt muszáj szóvá tennem, mert ilyen ritkán történik.

Viszont ha a politikáról van szó, létezik egy dolog ami sajna nagyon is sűrű.
A két nagy párt "rajongó" táboráról van szó és arról, ahogy állandóan marják egymást mint két hiéna, akik a döghúson veszekednek.

Gyurcsány Feri lemondásáról szóló cikk alatt, meglehet kukkantani a kommenteket (origo.hu).
Mást se olvas ott az ember, minthogy a FIDESZ pártiak kurva anyázzák, porig alázzák és a halálukat kívánják a "komcsiknak" és fordítva. Mert, hogy az MSZP pártiak se jobbak a másik tábornál.
Egyik párt hívei sem fogják fel azt az egyszerű dolgot, hogy akármelyik politikus alakít kormányt, nem lesz jobb, mert mindegyik csak azért akarja megnyerni a választásokat, hogy a parlamentbe bejutva 4 éven keresztül csak a saját zsebét tömje. Akár az Orbánról van szó, akár a Gyurcsányról vagy bármelyik másik politikusról, mind csak egyet akar. Azalatt a pár év alatt jól megtömni magát, hogy aztán boldogan élhessen.

Na, de ha ezt nem is látják át, legalább annyi szorulna beléjük, hogy nem marakodnak.
Nem lesz jobb se nekik, se az országnak, se a gazdaságnak. Attól mert egymást fikázzák, még nem fog erősödni a forint, nem lesz előbb kész a 4-es metró, nem lesz kisebb a munkanélküliek száma, és a kutyaszar meg a csövesek is ugyanúgy ott lesznek az utcákon. Ezzel csak azt érik el, hogy a fél világ a magyarokon fog röhögni. (még jobban, mint most)

Bizony, ezért utálom annyira az embereket. Még nem nőttek fel ahhoz a szinthez, hogy a nyilvánvaló dolgokat átlássák, értelmesen átgondolják, és az érzelmeiket félretéve változtassanak a dolgokon. Merthogy ha az érzelmeik vezetik, akkor nem csak, hogy jó dolog nem fog kisülni az egészből, hanem még rontanak is a helyzeten.

Mielőtt bárki félreértené: Vegyünk alapul két fickót, akik ölik egymást, mert ugyan arra a nőre pályáznak. Ha hagyják, hogy az érzelmeik befolyásolják őket, akkor egymásnak ugranak, és orrba szájba verik egymást. Mi jó származik belőle? Semmi. Lesz pár helyes lila folt a szemük alatt, néhány hiányzó fog a szájukba, és esetleg varrat az arcukon. De a probléma nem oldódott meg.
Viszont, ha értelmesen átgondolják, és leülnek egymással megbeszélni a dolgot, akkor valószínűleg megtalálják a megoldást, és mind a -normális esetben- 28 foguk a szájukba marad.

Na, de ez az amire a mai ember képtelen. Mindent meg tud csinálni, de értelmesen gondolkodni és szemlélni a világot... Ahhoz még -vagy már- túl fejletlen.

Verik egymást mert nem ugyanaz a vallásuk, nem ugyanolyan a bőrszínük, nem ugyanazok a nézeteik vagy mert a másiknak meg van az ami az egyiknek nincs.
És a vezetők nem változtatnak ezen, hanem adják a lovat alájuk.
Például itthon. A sokak által annyira imádott cigányok büntetlenül verhetnek, ölhetnek vagy lophatnak meg magyarokat. És a mi drága vezetőink (mindegy, hogy ki van hatalmon) nem tesz semmit, viszont, ha valaki vissza mer ütni, vagy ne adj isten 8 napon túl gyógyuló sérülést mer okozni a Kolompárnak, az rasszista, azt meghurcolják, bezárják, elítélik...stb...

Szóval, én nem azt mondom, hogy az emberek szeressék egymást. Mindenkinek joga van utálni a másikat, úgy, ahogy csak akarja, de nem kell bántani senkit. Csak megfelelő jogrendszerre lenne szükség, és arra, hogy ez az úgynevezett intelligens faj (erősen megkérdőjelezve) változtasson egy kicsit a gondolkodás módján és a hozzáállásán.

Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése