2009. január 1., csütörtök

Humanoid idiotizmus

Milyen bosszantóak tudnak lenni az emberek!! Néha az az érzésem, hogy direkt engem akarnak idegesíteni.
Csak úgy a példa kedvéért vegyünk alapul egy átlagos napot egy, a "Legkisebb is számít" áruházak egyikében. Az emberek többsége azt se tudja miért ment oda vásárolni. Állnak a bevásárlókocsijukkal a sorok között (hozzá kell tennem, hogy a kocsit keresztbe fordítják, hogy véletlenül se lehessen elférni) és bámulják a polcokat.
Vannak olyan szén alapú létformák is, akik kocsival rontanak be, és amikor a pénztárhoz érnek, csak egy üveg van a kocsiban.
Úgy látszik egyedül én rendelkezem a forradalmian új találmánnyal: a bevásárlólistával.

Aztán ott vannak az idősebb korosztály (70 és a halál közöttiek) képviselői. A néni rohan a busz után. A buszsofőr rendes, megvárja. A néni felszáll, illedelmesen megköszöni a sofőrnek, hogy megvárta, majd elkezd magyarázni neki arról, hogy ki volt az a hülye aki az egyik busz végállomását ilyen messzire rakta a másik busz megállójától, mert így képtelenség átszállni.
Főhős nénink ezután elindul a busz végébe és leül. Kis idő múlva feláll és elkezd a busz eleje felé botorkálni, majd a csukló résznél található ülések egyikén elhelyezkedik.
Mondanom sem kell, hogy ez idő alatt egyfolytában jártatta a száját, de hogy mit mondott azt csak ő tudja. Vagy ő sem.

Nah, aztán még nem beszéltem az IQ light-os humanoidokról! Ez az eset a metrón történt. Ült velem szemben egy nő. Látszólag normális, teljesen átlagos középkorú nő volt. Egyszer csak előkap a szatyrából egy "Szkubidú"-s képeslapot, kinyitja, mosolyog rajta, becsukja és visszateszi a szatyorba. Ez elsőre nem is lenne feltűnő, de mikor már harmadszorra játszotta el, kezdett érdekelni a dolog. Vajon mi lehet beleírva? A gyerekei írtak neki anyáknapi üdvözlőlapot? Esetleg erotikus tartalmak vannak papírra vetve? Min vigyorog ennyire? Aztán kiderült, hogy semmin. Az ég világon semmi nem volt a képeslap belsejére írva.

Boldogok a lelki szegények...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése