2009. január 2., péntek

Az űrállomás és a wc

Szar dolog, ha elromlik a wc. Egy átlagos házban általában csak egy van, és ha az elromlik akkor a család tagjai intézhetik ügyes bajos dolgaikat a fürdőszoba mosdókagylójában, a szomszédban, az abnormálisabbak a kertben, vagy a téren kutyasétáltatás közben.
De mi van akkor ha az űrállomáson romlik el az illemhely? Ráadásul a marha mérnökök csak egyet építettek be, így elég kellemetlen lenne a dolog.
Talán idén nyáron... nem tudom biztosan, megtörtént a dolog, ami minden asztronauta rémálma.
Bizony, bizony, az űrállomás egyetlen wc-je elromlott. Szerencsétlenek arra vártak, hogy lőjék már föl a Discovery-t, hogy megszerelhessék a klotyót.
Na most azt már kitárgyaltuk, hogy itt lent a Földön még csak csak megoldjuk a dolgot valahogy. De odafönt nincsenek ilyen lehetőségek.
Gondoljunk csak bele: Az asztronautára rájön a hasmenés az űrkajától. Kellemetlen.... Ha pedig azzal próbálkoznának, hogy kimásznak az űrállomás tetejére, hogy ellássák kézjegyükkel az antennát, annak beláthatatlan következményei lennének. Főleg az asztronauták férfiasságát tekintve.
Tanulság: Ne dobáljunk a wc-be nem oda illő tárgyakat.
Szerintem a legközelebbi űrállomáson már több wc lesz.

Az utóbbi időkben más problémák is felmerültek az űrállomáson. Az egyik ott tartózkodó öngyilkos akart lenni, a másik meg akarta ölni a harmadikat, stb...
Talán a vizelet hosszú ideig tartó visszatartása a súlytalanság állapotában mellékhatásai voltak ezek.

Azt már meg se merem említeni, hogy mi lett volna akkor, ha a 2001: űrodüsszeiában nem csak HAL kergül meg, hanem a wc is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése